در فاصله ۳۷ کیلومتری جنوب شرق طبس و در حاشیه جاده طبس  ـ اصفهک ـ دیهوک، ژئوسایت بافت تاریخی اصفهک قرار دارد که به عنوان یکی از نمونه‌های ناب و اصیل معماری بومی ایرانی شناخته می شود. وجود منابع آبی گسترده و خاک حاصل‌خیز، اصفهک را به یکی از برجسته‌ترین قطب‌های کشاورزی ژئوپارک طبس نیز تبدیل کرده است که مهم‌ترین محصولات آن صیفی‌جات، خرما، نارنج و زعفران است.

در این ژئوسایت می توان به وضوح پیامدهای حاصل از مخاطرات طبیعی چون زلزله را بر حیات بشر مشاهده کرد. در سال 1357 زلزله عظیمی در منطقه طبس به وقوع پیوست که سبب ویرانی روستای اصفهک گردید. بازماندگان این واقعه در منطقه ای دیگر در نزدیکی همین روستا، روستای جدید اصفهک را ساختند. در سال‌های اخیر، بافت تاریخی روستا که بر اثر زلزله طبس تخریب و رها شده بود، به همت مردم روستا مورد بازسازی قرار گرفته و به مجموعه اقامتگاه‌های بومگردی، فروشگاه های صنایع دستی و مراکز فرهنگی تبدیل شده است.

از جمله جاذبه‌های دیگر منطقه اصفهک می‌توان به زیارتگاه زرگ، سد کهن کُریت، چشم‌اندازهای کوهستانی، کال و آبشارهای زیبای تَفتُو، رخنمون‌های سنگی دوران اول و دوم زمین‌شناسی (دونین ـ ژوراسیک، مربوط به 390 تا 170 میلیون سال پیش) و ذخایر معدنی مختلف (ماسه ریخته‌گری و بنتونیت) اشاره کرد.

– منابع علمی مورد استفاده در مدیریت ژئوپارک طبس موجود است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع میباشد.