سفر دکتر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به طبس
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از ژئوسایت تاریخی باغ گلشن و موزه میراث زمین طبس اعتبارات خوبي برای باغ منظور می کنيم. برنامه گردشگری خراسان جنوبی با محوریت طبس تدوین میشود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: معاونت گردشگری، برنامه مجزایی را برای کل خراسان جنوبی و با محوریت طبس طراحی خواهد کرد.
در دومین روز حضور دکتر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شهرستان طبس، وی به اتفاق مهندس معتمدیان استاندار خراسان جنوبی، مهندس حسینی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان جنوبی، مهندس فلاحی معاون استانداروفرماندارویژه شهرستان وهیات همراه، با حضور در باغ گلشن از موزه میراث زمین طبس بازدید نمودند. دکتر علیاصغر مونسان موزه میراث زمین طبس را منحصر به فرد دانست و اظهار کرد: فکر نمیکردم که این شهرستان این میزان جاذبههای بی نظیر گردشگری داشته باشد. طبس را شهری زیبا باجاذبه های گردشگری ارزشمند ومیراث فرهنگی شگفتانگیز دانست. شهری که پتانسیلهای ارزنده ای جهت توسعه و پیشرفت دارد و بازدیداز جاذبه های طبیعی آن مفرح و روح نواز است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، ژئوسایت باغ گلشن را یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری طبس دانست و گفت: باغ ماهان کرمان معروف را همه میشناسند، باغ گلشن طبس در ایران با همان مشخصات با همان زیبایی است، اما کمتر شناخته شده است.
دکتر مونسان با اشاره به بازدید از محل موزه میراث زمین طبس و نمایشگاه عکس این شهرستان، بیان کرد: طبس یک شهر بینظیر برای گردشگری بوده که جا دارد گردشگری روز به روز در این شهر رونق پیدا کند.
وی ادامه داد: همچنین اعتبارات خوبی را حتماً لحاظ میکنیم که امیدواریم این فضاهای تاریخی و باغ به این زیبایی به خوبی نگهداری شود.
ژئوسایت باغ گلشن طبس یکی از ژئوسایتهای تاریخی ژئوپارک طبس میباشد و یکی از باغهای نادر ایران است که آب جاری دائمی در آن جریان دارد. باغ گلشن، یکی از مهمترین باغهای ایرانی است و شکل مربعی آن، فقط در تاج محل هند تکرار شده است و یکی از دو نماد شهر طبس به شمار میرود. این باغ در حدود 7 هکتار وسعت داشته که طراحی این باغ براساس نمونهی چهارباغ انجام شده است که یکی از طراحیهای اصلی باغهای ایرانی محسوب میشود. علاوه بر این، طرح این باغ برگرفته از آیات قرآن کریم در مورد بهشت است که در آن گفته شده است که دو نهر یکدیگر را قطع میکنند، چراکه در این باغ معابر و نهرهای عمود بر هم، محوطه را به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و از یکدیگر عبور میکنند. یکی از مهمترین ویژگیهای باغ گلشن طبس در کنار طرح مربعی منحصر به فرد، همگامی زیبای آب نهرها و سبزه است که در کنار هم، ترکیب بسیار زیبایی را پدید آوردهاند. امیر محمدحسن خان، واقف باغ گلشن، اراضی و مستقلات بسیار زیادی در مناطق طبس، فردوس، بشرویه و گناباد داشته است که بخش قابل ملاحظهای از آنها را قبل از مرگش برای مصارف خیریه وقف کرده است.